2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Villanyoszlopnak ütközött Csibi István

2007. január 29. 10:52, utolsó frissítés: 11:22

Ittasan vezetve BMW-jével villanyoszlopnak ütközött tegnap hajnalban Csíkszeredában Csibi István. A helyszínelésre érkező rendőrök felszólítása ellenére a 41 éves üzletember megtagadta az alkoholteszt elvégzését, illetve vizeletminta szolgáltatását, ezért a rendőrségre citálták – számol be mai lapszámában a Krónika.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip szerint Csibi nehezen állt a lábán, beszéde összefüggéstelen volt, több alkalommal is elszenderült, ám a csíkszeredai megyei kórházba szállítás után is megtagadta az alkoholszint megállapításához szükséges biológiai minták produkálását. Csibi szabadlábon várhatja az alkoholvizsgálat megtagadása ügyében ellene kezdeményezett vizsgálat eredményét. Ha vétkesnek találtatik, a hét évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Mint ismeretes, a csíkszeredai üzletember ellen több ügyben gazdasági, illetve életellenes cselekedet vádjával per zajlik, négyben alapfokon már ítélet is született. A 2005 áprilisában letartóztatott, több mint egy évig előzetes fogságban lévő Csibi az utóbbi hónapokban szabadlábon várhatta a bírósági perek alakulását. Legutóbb 2006. október végén a suceavai táblabíróság ötről három és fél évre csökkentette az emberölési kísérlet miatt kiszabott börtönbüntetést.

Csibi padlót fog a rendőrségen (videó)

A csíkszeredai üzletembert ez ügyben korábban a kolozsvári törvényszék találta bűnösnek a Magyari Tibor ügyében indított büntetőperben. Ebben Csibi egykori személyi titkára feltárta, hogy korábbi munkaadója baseballütővel bántalmazta. A Krónika értesülései szerint a legfőbb ügyészség a bukaresti legfelsőbb bíróságon támadta meg a Csibi számára enyhítő ítéletet.

A lap jogi szakértője szerint ha jogerős ítélet születik az alkoholteszt elvégzésének megtagadása ügyében, Csibi Istvánnak – a többi ügyét is figyelembe véve – a leghosszabb kiszabott büntetést kell letöltenie, amit a bíró saját hatáskörben még súlyosbíthat. (krónika, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS