2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

IMAS: a PD magasan ver mindenkit

2007. január 30. 11:18, utolsó frissítés: 12:49

Továbbra is Traian Băsescu örvend a legnagyobb bizalomnak a választók körében – derül ki az IMAS január közepén készített közvélemény-kutatásából. Az államfő után Theodor Stolojan, Mircea Geoană és Călin Popescu Tăriceanu azok a politikusok, akikben leginkábnb megbíznak a válaszadók.

A felmérésből az derül ki, hogy a PNL és a PD közti vita nem ingatta meg a DA szövetség népszerűségét, amely most is a szavazatok közel felét összesítené. A legutóbbi felmérés óta a legnagyobbat a PSD esett, míg a leglátványosabb növekedést a PNG produkálta.

A DA több mint 49%-on áll jelenleg (ez 3%-os növekedés a novemberi IMAS-felméréshez képest), a PSD 16,4%-ot összesít, a PNG 11%-ával pedig leelőzte a 10,6%-os PRM-t. A nemrég alakult Liberális Demokrata Párt (PLD) 4,3%-ával közel álla bejutási küszöbhöz. Ha a PNL és a PD külön indulna a választásokon, a demokraták 30, a liberálisok 18,6%-ot összesíthetne.

Az IMAS felmérése január 12-18 között készült, a cetliügy kellős közepén, de még azelőtt, hogy a PSD kezdeményezte voln a az államfő felfüggesztését. A felmérésben 1242 válaszadó szerepel, a maximális hibahatár +/- 2,9%. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS