2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ellenzékkel való együttműködéssel vádolja a liberálisokat Băsescu

2007. január 30. 11:32, utolsó frissítés: 11:32

Nem hagyhatta ki a pillanatot, hogy ismét bírálja a Nemzeti Liberális Pártot (PNL)Traian Băsescu államfő, aki ma reggelt indult Brüsszelbe, hogy megtartsa az uniós tagállammá válás utáni első beszédét az Európai Parlamentben. Szerinte a liberálisok ismét az ellenzékkel működtek együtt a referendumtörvény tegnapi képviselőházi jogi bizottsági vitáján. Băsescu elmondta: meglepődött azon, hogy a liberálisok készek együtt szavazni az ellenzékkel.

A PNL honatyái ugyanis tegnap a nagy-romániásokkal, a konzervatívokkal, valamint a szociáldemokratákkal közösen megszavazták a népszavazásról szóló törvény azon módosítását, miszerint ezentúl egy népszavazás keretében a voksolók szavazatának fele plusz egy elég ahhoz, hogy az államfőt lemondassák. Mint ismeretes, a hatályos jogszabály értelmében a szavazati joggal rendelkező lakosok fele plusz egy szavazatára van szükség.

„Az ők gondjuk az, ha a PRM-vel, a PC-vel vagy a PSD-vel kívánnak együttműködni” – fogalmazott a liberálisokról az államelnök, aki szerint a parlament megpróbálja eltorzítani a törvényeket. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS