2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: beállt a klinikai halál a D. A. Szövetségben

2007. január 30. 14:15, utolsó frissítés: 14:15

Véglegesen elhantolta a D. A. Szövetséget a Demokrata Párt, így a pártszövetség immár a klinikai halál állapotában van – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő, liberális pártelnök annak kapcsán, hogy az Emil Boc vezette alakulat arról határozott, külön listát állítanak az európai parlamenti választásokra. Tăriceanu szerint eljött az az idő, amikor a demokratáknak kell eldönteniük, hogy kívánják-e még a partnerséget.

„Úgy vélem, ha megvizsgáljuk a PNL-ellenes támadásokat, nem az a gond, hogyan szavaztak a liberálisok a referendumtörvény kapcsán. A PD-nek nincs erkölcsi joga a PNL-t vádolni” – szögezte le a kormányfő. Hozzátette: nincs arról szó, hogy ne bízna a demokratákban. Név szerint Vasile Blagat és Adriean Videanut említette, mondván, bízik mindkettőjükben, csupán az a gond, hogy a PD döntéseit informális elnökük, Traian Băsescu hozza meg.

Mintegy alátámasztva a miniszterelnök kijelentését, Puiu Haşotti liberális alelnök elmondta, demokrata párti vezetőktől értesült arról, hogy Traian Băsescu megdorgálta őket, amiért nem léptek ki a kormányból. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS