2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együttműködési megállapodás született a Temes és Csongrád megyei kereskedelmi és iparkamara között

2007. január 30. 15:40, utolsó frissítés: 15:40

Közös konferenciák szervezéséről, kiállításokon történő részvételről, valamint az uniós pályázatok területén való szoros együttműködésről állapodtak meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) és a Temesvári Kereskedelmi- és Iparkamara vezetői - közölte Szeri István, a CSMKIK elnöke ma Szegeden. A Csongrád megyei kamara az uniós integráció során megszerzett információk, tapasztalatok, kapcsolatok továbbadásával tudja segíteni a Temes megyei kamarát - mondta Szeri István a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

A szakember közölte, 2013-ig Románia 32 milliárd eurónyi uniós támogatáshoz juthat hozzá, a kamara saját eszközeivel igyekszik segítséget nyújtani ahhoz, hogy a strukturális és kohéziós alap rendelkezésre álló forrásait minél nagyobb mértékben tudják lehívni.

Pitó Enikő, az ITD Hungary Kht. (ITDH) dél-alföldi regionális vezetője elmondta, a befektetés és kereskedelem fejlesztési kht. a tőkekihelyezés, a kereskedelmi és üzleti kapcsolatok erősítése, illetve a közös uniós projektek területén tud együttműködni a kamarákkal. Az ITDH regionális képviseletének hatásköre eddig Dél-Alföld három megyéjére terjedt ki, de a helyi cégek igényei alapján ez kibővíthető lenne a teljes Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióra - közölte a szakember.

Az ITDH elsősorban a magyar cégek romániai tőkekihelyezésében tudna segítséget nyújtani a jogi környezet megismertetésétől kezdve, az ingatlanvásárláson át egészen a konkrét beruházás megvalósításával kapcsolatos tanácsadásig. A szakember fontos területnek nevezte a beszállítói kapcsolatok megszervezését a Romániában megtelepedett multinacionális cégek és a magyar vállalkozások, illetve a nagyobb hazai cégek és a román kis- és közepes vállalkozások között. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS