2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még egymillió euró sem jut idén országimázsra

2007. január 31. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

A miniszterelnök közvetlen alárendeltségében működő Kormányzati Stratégiák Ügynöksége (ASG) az idén 3 millió lejt (900 ezer eurót) költhet általános, szakterülethez nem kötődő országimázscélokra, hogy Romániáról minél jobb kép alakuljon ki világszerte - hozta nyilvánosságra a Rompres hírügynökség. A fenti összeget, valamint ennek felhasználási jogcímeit és területeit a kormány hagyta jóvá múlt heti ülésén.

Az egymillió eurónál is alacsonyabb összeget az ország nemzetközi arculatának kialakítására és folyamatos "karbantartására", az általános nemzeti érdekek érvényesítésére költheti a 2003-ban létrehozott szervezet.

Ebből a pénzből finanszírozzák majd például azokat a marketingkiadványokat, szórólapokat és más nyomtatott termékeket, amelyek Románia nemzetközi porondon történő fellépését hivatottak támogatni, de kiállítások, szimpóziumok, konferenciák és kerekasztal-megbeszélések során felmerülő általános PR-kiadások fedezésére is alkalmas.

Az előzetesen jóváhagyott pénzügyi kereteken belül az ASG jogosult olyan hazai és külföldi közvélemény-kutatások, tanulmányok és elemzések megrendelésére, amelyek az Európai Unióval összefüggésben a hazai közvélemény tájékoztatására szolgálnak. (rompres, menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS