2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegyi Gyula: a National Geographic határolódjon el az épületében levetített Verespatak-kampányfilmtől

2007. február 01. 11:11, utolsó frissítés: 11:11

Levelet küldött Hegyi Gyula (MSZP) európai parlamenti képviselő John M. Fahey-nek, a National Geographic Society elnökének, és ebben mély megdöbbenését fejezte ki, hogy a kiadócég washingtoni székháza adott otthont a verespataki beruházó Mine your own business című, környezetrombolást propagáló kampányfilmje vetítésének.

Világszerte megütközéssel fogadták, hogy az a kanadai cég, amelyik Verespatakon aranybányát kíván létesíteni, a környezetvédelmet és a környezetvédőket lejárató nemzetközi kampányba kezdett - emlékeztetett közleményében Hegyi. Szerinte a National Geographic működésének elismert alapelve bolygónk kulturális és természeti értékeinek megőrzését hirdeti, és ez ellentétes a verespataki kampányfilmmel.

Hegyi Gyula emlékeztetett arra, hogy a National Geographic Society megfogalmazott küldetése szerint "ösztönözni kívánja az embereket, hogy vigyázzanak jobban bolygójukra" . Erre akkor is tekintettel kellene lenniük, amikor kiadják épületeiket, jelen esetben a Gabriel Resources Ltd. kampányrendezvényei számára. A magyar képviselő felszólította a National Geographic Society vezetését, hogy határolódjanak el az épületükben vetített kampányfilmtől. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS