2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PSD: Olteanu lehet az ideiglenes államfő, ha a PNL segít Băsescu eltávolításában

2007. február 06. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

A PSD hajlandó lemondani arról, hogy Traian Băsescu felfüggesztése esetén Nicolae Văcăroiu legyen az ideiglenes államfő – írja a Cotidianul szociáldemokrata forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a PSD felajánlotta a liberálisoknak, hogy ha segítenek Băsescu felfüggesztésében, akkor a képviselőház elnöke, Bogdan Olteanu léphet ideiglenesen a helyébe. Az alkotmány értelmében hasonló esteekben sorrendben a szenátus vagy a képviselőház elnöke veszi át az államelnöki teendőket. Tehát ha Văcăroiu lemondana erről a jogáról, akkor Olteanu valóban megkaphatná az ideiglenes tisztséget.

Mircea Geoană PSD-elnök nem erősítette meg és nem cáfolta az értesüléseket a Cotidianul számára. „Egy politikai döntésről van szó. Még nem tartunk az egyeztetésnek ebben a stádiumában” – nyilatkozta.

Văcăroiu szóvivőjén keresztül üzente meg a lapnak: szóba sem jöhet, hogy ne a szenátus elnöke vegye át a feladatkört. A PNL szóvivője, Crin Antonescu egyértelműen cáfolta az értesülést: nem tágyalunk semmiről a PSD-vel, mondta. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS