2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Verestóy: veszélyes precedenst teremthet a székelyudvarhelyi helyzet

2007. február 06. 18:15, utolsó frissítés: 18:15

A székelyudvarhelyi önkormányzati választások körül kialakult helyzetet értékelte tegnap a szenátus plénuma előtt Verestóy Attila szenátor, kijelentve, az igazságszolgáltatás történetében valószínűleg először történt meg, hogy ítélethozatalkor a bírák nem alkalmazzák a törvényt, hanem értelmezik azt.

A szenátor ezzel arra utalt, hogy a csíkszeredai törvényszék bírái, alkotmányossági kifogásokra hivatkozva, megakadályozták a kormány által február 4-ére kiírt önkormányzati választás megtartását Székelyudvarhelyen. Verestóy felhívta a figyelmet arra, hogy „amennyiben nem sikerül jogorvoslatot találni a nyilvánvaló törvénytelenségre, veszélyes precedenst teremthet az igazságszolgáltatásban, és a választási és választhatósági jog bármikor csorbulhat”.

„Megérhetjük, hogy a jövőben nem tarthatunk semmilyen választást Romániában, mert az egyik vagy a másik bíró, vagy valaki, aki veszélyeztetve érzi egyszemélyes vezetői pozícióját, nem kívánja azt” – sommázott az udvarhelyszéki szenátor. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS