2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy szervizszolgáltatást nyújtó központot nyit idén Romániában a Scania

2007. február 07. 14:23, utolsó frissítés: 20:19

A svédországi Scania 17 millió lejt szán arra az idén, hogy négy, komplex szervizszolgáltatást nyújtó műszaki központot hozzon létre Romániában – nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek George Lopanov, a skandináv cég romániai vezérképviseletének igazgatója. A svéd haszonjárműgyártó Bukarestben és Kolozsváron kizárólag saját erőforrásokra támaszkodva, Nagyszeben mellett a HLV Transilvaniával, illetve Konstancán a HUB Daciával közösen építi fel technikai szolgáltató központját. A négy zöldmezős létesítményt szeptemberben fogják átadni.

A jelenlegi négy mellett a Scania Románia 2009-ig további tizenegy román céggel kíván szerződést kötni kamionjai értékesítésére. A tavaly eladott 320 új kamionnal szemben az idei üzleti tervben ötszáz, 18 tonnánál nehezebb haszongépjármű szerepel célként a svéd vállalat romániai elképzeléseiben.

Az EVW Holding adatai szerint az elmúlt évben 958 darab 18 tonnásnál nagyobb DAF kamiont értékesítettek Romániában. Ez a 2005-ben eladott darabszámnak a kétszerese. Az Iveco előrejelzései szerint 2007-ben 4700 haszongépjárművet fognak értékesíteni az országban, ebből ezer fölött lesz a legnagyobb kategóriájú kamionok száma. (mediafax, menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS