2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sólyom kisebbségekről és környezetvédelemről tárgyal Bukarestben

2007. február 12. 10:58, utolsó frissítés: 10:58

A román-magyar kétoldalú kapcsolatokról, a Nyugat-Balkán és a Fekete-tenger térségének helyzetéről, a kisebbségi kérdésről, a környezetvédelem problémáiról, valamint a romániai ötvenhatosok rehabilitációjának ügyéről tárgyal hétfőn Bukarestben Sólyom László Traian Băsescuval.

A magyar államfő programja első mozzanataként Bukarestben az ismeretlen katona emlékművénél helyez el koszorút. A magyar vendéget katonai tiszteletadással járó hivatalos állami fogadtatás várja ű a Cotroceni-palota Ceremónia terén. Az államfők megbeszélését követően Sólyom László a szenátus, illetve képviselőház elnökével, Nicolae Văcăroiuval és Bogdan Olteanuval tanácskozik. Ezután következik a munkaebéd a Victoria-palotában Tăriceanu miniszterelnökkel.

A délutáni program: koszorúzás Nagy Imre emléktáblájánál Snagovban, majd látogatás a Bukaresti Egyetemen. Este az RMDSZ székházában találkozik Sólyom Markó Bélával. A találkozók sorába illeszkedik egy megbeszélés Mircea Geoană-val, a PSD elnökével. A találkozók napját díszvacsora zárja, amelyet Băsescu és felesége ad Sólyom és felesége tiszteletére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS