2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Viták a légiszállításról a hazai gyorsposta-szolgáltatók között

2007. február 12. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

A nagy gyorsposta-cégek a légiszállításban törekednek meghatározó piaci részesedésre, a kisebbek a közúti szállításra összpontosítják erőfeszítéseiket. A TNT Romania egy Boeing 737-300F, 16,5 tonnányi hasznos terhet szállítani képes gép beszerzésével kezdte az évet. A cég így naponta kilenc konténernyi árut tud szállítani, tehát 2007-ben 30 százalékkal nőhet a forgalma. A TNT forgalmának 80 százalékát légi úton bonyolítja le, a hazai repülőterek egyik kiemelt ügyfele.

A legnagyobb vetélytárs, a DHL ugyancsak saját repülőgép vásárlását jelentette be, amely tavaszra állhat üzembe. A belföldi csomagszállításra szakosodott Fan Courier egy hatástanulmány elkészítése után elvetette a repülőgép beszerzését és megmaradt a 380 gépkocsiból álló flottája mellett – írja a Capital gazdasági hetilap.

A Cargus, illetve a TCE Logistica vezetői is egyelőre elhamarkodottnak tartanák saját repülőgép beszerzését. A Cargus 650 autójával fedi le az országot, míg a TCE Logistica tavaly 350 ezer eurót fektetett be új gépjárművek vásárlásába. A TNT 1999 óta van jelen a romániai piacon, a DHL 1991-ben nyitott Bukarestben. (menedzser fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS