2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A második félévtől koncesszióba adják az autópályákat

2007. február 14. 11:26, utolsó frissítés: 11:27

2007 második félévétől koncesszióba adnák az eddig rendelkezésre álló autópálya-hálózat 250 kilométerét a közlekedési minisztériumból kiszivárgott tervek szerint – tudósít a Cargo & Bus logisztikai folyóirat. Radu Berceanu miniszter utasította az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságot (CNADNR), hogy legkésőbb áprilisig dolgozzák ki a tender részleteit, majd májusban írjanak ki pályázatot a Bukarest-Pitesti, illetve a Bukarest-Konstanca közötti autópálya-szakaszok koncesszióba adására.

A minisztérium kommunikációs igazgatója, Adrian Ionescu elismerte, hogy hamarosan magáncégek fogják kezelni a fentiekben említett sztrádaszakaszokat. Tájékoztatása szerint a koncessziós szerződéseket öt évre kötik, az utólagos hosszabbítás lehetőségével. Kérdésre válaszolva Ionescu elmondta: az autópályadíjak tekintetében még nem született végleges döntés, de nem tartja kizártnak, hogy - a jelenleg már általános és mindenki számára kötelező úthasználati matrica mellett - a sztrádadíjat is hasonló módon fogják kiszabni.

Az illetékesek nemcsak a már meglévő autópályák fenntartását szándékoznak koncesszióba adni, hanem 2008-tól ezzel a megoldással fogják továbbépíteni a már többször megígért, és az éves szinten 200-250 kilométeres nagyságrendet elérő új szakaszokat is - tette hozzá Berceanu.(menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS