2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkést az RMDSZ listára, ha nem, a független jelöltet támogatják a reformátusok

2007. február 15. 14:38, utolsó frissítés: 19:37

Azzal a kéréssel fordul a Szövetségi Küldöttek Tanácsához (SZKT) az Erdélyi Református Egyházkerület Elnöksége és az Esperesek Kollégiuma, hogy találják meg az európai parlamenti választásokra a közös lista állításának lehetőségét, és Tőkés László független jelöltet tegyék a biztosan befutó második helyre. „Ha az SZKT tagjai a történelmi pillanatot nem ismerik fel, egységkereső szándékunkat figyelmen kívül hagyják, akkor az elnökség a független jelölt támogatására fogja buzdítani egyházkerületünk tagjait” – hívják fel az RMDSZ testültetének figyelmét.

Az alábbiakban közöljük a felhívás teljes szövegét, és az aláírók névsorát:

„Az Erdélyi Református Egyházkerület mindig kiállt a romániai magyarság egysége mellett és ugyanilyen fontosnak tartotta a parlamenti és helyi önkormányzatokban való képviseletet. Felhívásainkban népünket a választáson való részvételre buzdítottuk, hiszen fontos volt az 5%-os bejutási küszöb elérése. Most lehetőség nyílt arra, hogy új párt alakítása nélkül, az RMDSZ, a romániai magyarság egészét közös listán képviselje, de érdekképviseletünk nem élt a felkínált lehetőséggel. Szomorúan vettük tudomásul, hogy a törékeny egység ismét veszélybe került és a fennálló helyzet azzal fenyeget, hogy egyetlen képviselőnk sem fog bejutni az EU parlamentbe.

Az erdélyi Református Egyházkerület Elnöksége és az Esperesek Kollégiuma, Istentől kapott megbízatása alapján, azzal a határozott kéréssel fordul az SZKT tagjaihoz, hogy találják meg a közös lista állításának lehetőségét, és a független jelöltet tegyék a biztosan befutó második helyre. Meg vagyunk győződve arról, hogy Tőkés László is méltó képviselője lenne az erdélyi magyarságnak az EU parlamentben. Szívesen szavaznánk az egységes listára. Az összefogás lehetővé tenné akár egy harmadik képviselő bejutását is. Ha az SZKT tagjai a történelmi pillanatot nem ismerik fel, egységkereső szándékunkat figyelmen kívül hagyják, akkor az elnökség a független jelölt támogatására fogja buzdítani egyházkerületünk tagjait.

Pál apostol efézusbeliekhez írt levelének szavaival kívánunk a SZKT szombati ülésén megjelenteknek bölcsességet döntésük meghozatalához, mert Jézus Krisztus <> (2,14).”
Kolozsvár, 2007. február 15-én

Dr. Pap Géza
Püspök

Tonk István
főgondnok

Kató Béla
főjegyző

Antal Zoltán esperes (Székelyudvarhelyi)
Bárócz Huba esperes (Nagyenyedi)
Bibza István esperes (Kolozsvár-Külső)
Csalóka Zoltán esperes (Küküllői)
Dénes Csaba esperes (Sepsi)
Ferencz László esperes (Kalotaszegi)
Gáll Sándor esperes (Hunyadi)
Gudor Lajos esperes (Dési)
Kántor Attila-Béla esperes (Maros-Mezőségi)
Mihály Lajos esperes (Tordai)
Nagy Károly esperes (Erdővidéki)
Oláh József esperes (Kolozsvári)
Ötvös József esperes (Marosi)
Szász Attila esperes (Görgényi)
Szegedi László esperes (Brassói)
Szőcs László esperes (Kézdi-Orbai)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS