2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hivatalosan 530 autó volt egy román állampolgárságú férfi nevén

2007. február 16. 09:13, utolsó frissítés: 11:52

Lelepleztek Olaszországban egy román állampolgárságú férfit, aki hivatalosan 530 autó tulajdonosa, adót és biztosítást viszont egyik után sem fizetett. A rendőrség figyelmét az keltette fel, hogy közúti ellenőrzés során rövid időn belül három különböző helyen is olyan autóra bukkantak, amely az érintett román férfi nevén volt. A rendőrség ezért utánanézett a tulajdonosnak, és kiderült, hogy további 527 autója van hivatalosan, a gépjárműadót és a kötelező biztosítást azonban egyik után sem fizette.

A 21 éves román férfi valószínűleg az országban illegálisan tartózkodó honfitársainak adta el a kocsikat, és egyiket sem íratták át az új tulajdonos nevére. A bejelentett lakhely szerint milánói illetőségű férfit a rendőrség keresi.

A Nyílt Társadalomért Alapítvány legújabb felmérése szerint csaknem 3 millió román állampolgár dolgozik külföldön. A munkaerő-kivándorlás leggyakoribb célpontja Spanyolország mellett Olaszország. A szervezet úgy becsüli, hogy a külföldön tartózkodók körülbelül fele feketén dolgozik.

Az olasz statisztikai intézet szerint a románok alkotják a legnagyobb külföldi közösséget Olaszországban, ráadásul az intézetnek csak a bejelentett lakhellyel és tartózkodási engedéllyel rendelkező románokról vannak adatai. (mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS