2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Határozatlan ideig érvényesek lesznek a magyarigazolványok

2007. február 16. 12:17, utolsó frissítés: 12:17

A régiós információs irodáinak képviselőit fogadta Budapesten Törzsök Erika, a miniszterelnöki hivatal nemzetpolitikai ügyek főosztályának igazgatója. A felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, vajdasági, horvátországi és muravidéki irodákat Törzsök arról tájékoztatta, módosulni a fog a kedvezménytörvény (a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény).

A főigazgató elmondta, a tervezett módosítás a jelenleg is biztosított kedvezmények tartalmát nem érinti, csupán technikai jellegű. Célja a magyarigazolványok és a magyar hozzátartozói igazolványok érvényességének meghosszabbítása határozatlan ideig – vagyis a jogosult élete végéig, illetve a jogosultság fennállásáig – az igazolványok cseréje nélkül.

A módosítás révén az utazási-, pedagógus-, és diákkedvezményeket azután is igénybe lehet majd venni, hogy a igénybevétel bejegyzésére szolgáló mellékletek beteltek; mindezt az igazolványok cseréje nélkül. A résztvevők tájékoztatást kaptak arról is, hogy a törvénymódosítás életbe lépéséig a jelenleg hatályos törvény rendelkezései az irányadóak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS