2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés kiiratkozik a Kolozs megyei RMDSZ-ből és beiratkozik a temesibe

2007. február 16. 18:02, utolsó frissítés: 18:17

Egy szerkesztőségünkbe juttatott közleményben a püspök-politikus megállapítja: "a Kolozs megyei RMDSZ durván megsérti a demokratikus normákat és a lelkiismereti szabadságot, amikor is Pop Sándor és Péntek László egeresi tanácsosokat az RMDSZ-lista javára való aláírásgyűjtésre próbálja kényszeríteni, ellenkező esetben etikai bizottsági eljárással és az RMDSZ-ből való kizárással fenyegetve meg őket."

Ennek következtében Tőkés László kiiratkozik a Kolozs megyei RMDSZ-ből és beiratkozik a Temes megyeibe, amelyet nyitottabbnak ítél.

László Attila, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke pontosít, ami a felelősségre vont személyek nevét illeti: ők Pap Sándor és Péntek Levente. Ők – értékeli a helyzetet a megyei elnök – RMDSZ listán, az RMDSZ támogatásával lettek egeresi tanácsosok, munkájukért pedig javadalmazásban részesülnek, e szerint az ő esetükben érvényes az RMDSZ alapszabályzatának 132-es pontja: a tisztségviselők kötelesek tiszteletben tartani és végrehajtani a Kongresszus, az SZKT és a SZET, valamint ezek együttes ülése, illetve a SZOT határozatait, nem határolhatják el magukat e testületeknek és a szövetségi elnöknek e döntések alapján tett állásfoglalásaitól.

László Attila szerint az egeresi helyzet kialakulásában sajnálatos része volt a település RMDSZ-vezetőjének is, aki utasította az embereket, és nem a csapatmunka esetében megszokott kommunikációval próbálta motiválni a település tisztségviselőit. Tegnap elmarasztaltam az egeresi elnököt és megfontolom, hogy a helyzet kiéleződésében való szerepe miatt panaszt tegyek ellene az RMDSZ etikai bizottságánál – mondta a Transindexnek László Attila. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS