2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

BKB-nyilatkozat a rektorhelyettesek kinevezéséről: Nagy László visszavág

2007. február 20. 13:10, utolsó frissítés: 13:10

Alább változatlan formában közöljük a rektorhelyettes reakcióját a BKB tegnapi nyilatkozatára:

Nem szeretek a sajtón keresztül polémiákba keveredni, de úgy érzem, tartozom annyival a közvéleménynek, hogy a Bolyai Kezdeményező Bizottság sajtóközleményére röviden reagáljak.

1. A Magyar Tagozat Vezető Tanácsa nagy többséggel úgy döntött, hogy jelöl újabb rektorhelyetteseket. Ezt a döntést a magyar oktatók Közgyűlése is tudomásul vette. Ennek okairól a vezető tanács közleményt adott ki.

2. Nem ragaszkodtam a rektorhelyettesi pozícióhoz, de úgy alakult a helyzet, hogy a magyar tagozat érdekében elfogadtam az újbóli jelölést. A vezető tanács döntő többsége támogatta jelölésemet.

3. A BBTE rektora, lemondásom után, 2006 nov. 30-i nyilatkozatában valóban elmarasztalta szakmai teljesítményemet. Véleményem szerint egy tisztséget vállaló ember nem lehet annyira sértődékeny, hogy mindenáron követelje a bocsánatkérést. A tegnapi szenátusi ülésen a rektor elfogadta újbóli jelölésemet, ez számomra felülírja a korábbi közleményt. A BKB sokkal többször és sokkal durvábban sértett meg, mint a BBTE rektora. Tőlük sem követelek bocsánatkérést, de azért jól esne, ha megtennék.

4. Azzal a váddal, hogy 2004-ben én akadályoztam volna meg a magyar karok megalakítását, nem tudok mit kezdeni. Hiszen Salat Levente rektorhelyettessel és más kollegákkal együtt pont ebben az időszakban készítettünk tanulmányt ezek megalakításának lehetőségeiről, és ezzel párhuzamosan a magyar nyelvű oktatás fejlesztésén, önállósításán dolgoztunk. Eddigi munkámat, úgy érzem, a kollegák többségének a támogató szavazata igazolja.


Dr. Nagy László
egyetemi tanár

Kolozsvár, 2007 február 20

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS