2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élő tévés műsorban veszett össze Tăriceanu és Băsescu

2007. február 21. 13:10, utolsó frissítés: 13:12

Élő televíziós adásban ugrott össze tegnap este Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő és Traian Băsescu államelnök. A TVR1 Între bine şi rău című adásának a miniszterelnök volt a meghívottja, miközben az államfőt telefonon szólaltatták meg. Egymást hazudozással vádolták meg, majd egy adott ponton megtagadták, hogy egymással kommunikáljanak.

A vita az ALRO Slatina által benyújtott jegyzék kapcsán robbant ki. Miután a kormányfő az élő adásban megvádolta, Băsescu telefonos közbelépése során így válaszolt: joga van megvédeni a nagy vállalatokat az energiaipari maffiózóktól. Hozzátette: az ALRO-nak minden évben az Enery Holdinghoz kellett volna fordulnia, hogy fedezhesse energiaszükségletét. „Mond valamit az Enery Holding cégnév?” – tette fel a kérdést Tăriceanunak, amire a kormányfő megjegyezte: „csak annyit, mint önnek”. Ám Băsescu rögtön hozzáfűzte: „Az a cég, amivel még miniszterként kötött szerződéseket”.


„Tévedés, elnök úr, kérem, nézzen utána”

– jött a replika. A vita pedig egészen odáig fajult, hogy egy adott ponton elutasították a párbeszédet. Telefonos közbelépése végén az államelnök még azzal vádolta meg Tăriceanut, hogy két energiaipari illegalitásról is tudott, és egyáltalán nem lépett közbe.

Válaszként a kormányfő azzal rukkolt elő, hogy


az ALRO az államfő beavatkozása nyomán nyert el

egy igen előnyös szerződést. „Közbenjárt ebben az ügyben Stolojan, és még mások is. Én tudok minderről, s Şereş is igazolhatja” – közölte a miniszterelnök. Mintegy válaszolva az államfői vádakra pedig leszögezte: ha Băsescu tudott arról, hogy a gazdasági minisztériumba a cégek képviselői pénzzel teli táskákkal érkeznek, akkor miért nem szólt, hogy hozzák meg a megfelelő intézkedéseket, s oldjuk meg a problémát. (tvr1/realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS