2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Şereş: az államfői hivatal 4 millió eurót vagy dollárt kapott az ALRO-tól

2007. február 21. 15:27, utolsó frissítés: 15:28

Tovább gyűrűzött ma az államfő és miniszterelnök közötti tegnap esti tévés vita. Codruţ Şereş volt gazdasági miniszter a Realitatea Tv egyik műsorában úgy nyilatkozott, az egyik cotroceni-i hivatalnok 4 millió eurós jutalékot kapott az ALRO támogatásának fejében.

„Én arra számítottam, hogy a titkos szolgálatok elmondanak az elnök úrnak olyan dolgokat, amelyekről beszélnek az energiaipari piacon. Mint például azt is, hogy az ALRO-sok azt állítják, hogy ösztönöztek volna valakit arra, járjon közben érdekükben. Állítólag mintegy 4 millió eurós vagy dolláros ösztönzésről van szó” – jelentette ki a volt tárcavezető.

Mielőtt felszállt volna a Japánba induló repülőgépre, Călin Popescu-Tăriceanu közölte: az igazságszolgáltatásnak hivatalból eljárást kellene indítania az ALRO-ügyben.

Theodor Stolojan volt államfői tanácsos, akinek neve egyébként többször is felmerült az ALRO körüli botrányban, ma a Realitatea hírcsatornának úgy nyilatkozott, diverzió áldozata, és Codruţ Şereş, akarva-akaratlanul azokat segíti, akik „meg akarják mérgezni a közvéleményt”. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS