2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: az ország ügyeit nem tévéműsorokon keresztül lehet és kell megoldani

2007. február 21. 17:24, utolsó frissítés: 17:24

Az állam vezető intézményei közötti viszonyok helyreállítása, valamint a politikai stabilitás minimális feltételeinek megteremtése érdekében intézett felhívást a politika szereplőihez mai sajtótájékoztatóján Markó Béla RMDSZ-elnök. A miniszterelnök-helyettes minősíthetetlennek, kritikán alulinak nevezte a politikai közbeszéd színvonalát. Szerinte az ország vezetői politikai konfliktusokkal, és önös érdekeikkel vannak elfoglalva ahelyett, hogy a közös kormányprogram teljesítésére, vagy az ország Európai Uniós szerepvállalására összpontosítanának.

Mint hangsúlyozta, az országot nemcsak politikai és erkölcsi, hanem intézményi, program- és alternatíva-válság is jellemzi. Az elnök ezért felkérte a politikai szereplőket, hogy közösen teremtsék meg a politikai stabilitás és a felelős kormányzás minimális feltételeit.

„Az RMDSZ 2004-ben, a parlamenti választások után, többek között a kohabitáció elkerülése érdekében döntött úgy, hogy tagja lesz a jelenlegi koalíciónak, az ezzel kapcsolatos aggodalmak azonban mára teljes mértékben beigazolódtak: az államelnöki hivatal és a kormány viszonyát ugyanis ma az állandó háborúskodás jellemzi” ~ fejtette ki Markó.

Véleménye szerint párbeszédre van szükség, az ország ügyeit nem tévéműsorokon keresztül lehet és kell megoldani – szögezte le. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS