2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másfél milliárd euróból gazdálkodik idén Bukarest

2007. február 22. 10:58, utolsó frissítés: 10:58

A bukaresti közgyűlés február 20-án megszavazta az idei költségvetést. Ennek értelmében a főváros másfél milliárd euróból gazdálkodhat 2007-ben. Az 5,37 milliárd lej felét a bukaresti infrastruktúra felújítására, korszerűsítésére szánják. A március közepén kezdődő munkálatok 159 főútvonalat és tucatnyi közúti felüljárót, középületet érintenek.

A román főváros idei, személyi jövedelemadóból származó saját bevételei meghaladják az 1,6 milliárd lejt, további 253 millió lej a helyi adókból származik. A teljes költségvetés kevesebb mint fele származik saját forrásból, a maradékot 2005-ben felvett, de el nem költött külföldi hitelekből fedezik.

A kiadási oldal felét a közlekedési infrastruktúrára költik: tavasztól megkezdődnek az útfelújítási munkálatok a főváros 159 sugárútján, és néhány felüljárót is korszerűsítenek. A helyi közlekedési vállalat, a RATB szerepel a második helyen, amelyre ebben az évben 760 millió lejt költenek a bukaresti városatyák. 17 millió lejt kap a négy évvel ezelőtt létrehozott önkormányzati rendőrség és 12 millió lejjel gazdálkodhat a bukaresti állatkert. (mfor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS