2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

26 új bevásárlóközpontot nyitnak idén

2007. február 22. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Huszonhat új bevásárlóközpont nyílik az idén Romániában. Az eddig megszokott trendtől eltérően a hipermarketláncok már nemcsak Bukarestet és Erdélyt célozzák meg, hanem az eddig általuk elhanyagolt észak-keleti régiót, Moldovát is.

A Carrefour például egy 36 ezer négyzetméteres telken már építi legújabb óriásüzletét Iasiban. A hipermarket-lánc idén még egy üzletet tervez építeni a városban, valamint Kolozsváron is nyitnak egy újabb bevásárlóközpontot – számol be a Romania Libera.

A Cora 14 romániai üzlet megnyitását tervezi az elkövetkezendő négy évben, míg holland versenytársa, a Spar 2007-ben húsz új üzletet avat, közülük ötöt Bukarestben. Az Auchan négy hipermarketet nyit az idén, egyet-egyet a fővárosban, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Pitestiben. A Plus terjeszkedését egy speciális, nemrégiben létrehozott "expanziós osztály" segíti.

A román ingatlanpiac rugalmasan reagált a megnövekedett telekigényekre. A 2005-ös évre jellemző 150-180 eurós átlagárhoz képest tavaly már 200-250 euróért, míg az idén 300-350 euróért adnak egy négyzetméternyi kereskedelmi területet. (romania libera, mfor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS