2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Negyedével csökkentek a Dacia hazai eladásai

2007. február 22. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

A múlt hónapban a két román autógyártó, a Dacia és a Daewoo összesen 5400 gépkocsit értékesített, ami 25,2%-os csökkenést jelent a múlt év hasonló időszakához képest. A visszaesés a Dacia Pick-Up gyártás megszüntetésének tulajdonítható – számol be a Cotidianul. A Dacia-családhoz tartozó gépkocsik esetében 28%, a Daewoo-nál 7% volt a csökkenés.

Az Automobile Dacia kereskedelmi igazgatója, Jacques Daniel a visszaesést azzal magyarázza, hogy a tavaly december nyolcadikán gördült le a gyártósorról az utolsó Dacia Pick-Up kisteherautó, s utódja, a Logan Van csak 2007 februárjának második felétől került a kereskedőkhöz – így az érdeklődők közel egy hónapig hazai furgonvásárlási lehetőség nélkül maradtak.

Az Automobile Dacia elnökhelyettese, Constantin Stroe (aki egyúttal a Romániai Gépkocsigyártók Szövetségének alelnöke is) cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a visszaesés a regisztrációs adóval kapcsolatos bizonytalanságoknak tulajdonítható.

A 2007. januárjában Romániában eladott gépkocsik 31,2%-a Dacia, 6,5%-a Daewoo volt. Az importból származó új gépkocsik eladása 15,4%-os növekedést mutatott az idén januárban, a 2006-os év első hónapjához képest, elérve a 8897 értékesített darabot. (cotidianul, mfor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS