2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: számolni kell a magyarellenes retorika erősödésével

2007. február 22. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

Romániában továbbra is számolni kell a magyar- és kisebbségellenes retorika erősödésével – jelentette ki Markó Béla csütörtökön, Bukarestben. Az RMDSZ elnöke az RMDSZ elnöki hivatalában megbeszélést folytatott Christian Zeileissen-nel, Ausztria romániai nagykövetével. Az osztrák diplomata a jelenlegi román politikai helyzettel kapcsolatos RMDSZ-álláspontról érdeklődött, ugyanakkor tájékozódni kívánt a kisebbségi törvénytervezet helyzetéről is.

Markó Béla aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a törvénytervezet elakadt a parlamentben, annak ellenére, hogy uniós követelményről van szó. Továbbá, hangsúlyozta a szövetségi elnök, 2004 végén, a kormánykoalíció megalakításakor, az RMDSZ megegyezett az államelnökkel és a koalíciós pártokkal ennek elfogadásáról, beleértve a kulturális autonómia jogi keretének megteremtését is.

A koalíciós egyezség megszegése, illetve a kisebbségi törvény elfogadásával kapcsolatos parlamenti ellenkezés azt mutatja, hogy Romániában továbbra is számolni kell a magyar- és kisebbségellenes retorika erősödésével – szögezte le az RMDSZ elnöke. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS