2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondanak Băsescu menesztéséről a szociáldemokraták. Célkeresztben a miniszterek

2007. február 23. 13:35, utolsó frissítés: 13:37

Visszavett a szociáldemokratáknak Traian Băsescu államfő menesztésére irányuló lendületéből az alkotmánybíróság szerdai döntése, amikor is a taláros testület alkotmányellenesnek minősítette a referendumtörvény módosításait.

A PSD vezetősége tegnapi ülésén úgy döntött, már-már esélytelen az államelnök menesztése, így stratégiát váltottak. Eszerint miniszterek elleni egyszerű bizalmatlansági indítványokkal fognak előrukkolni a közeljövőben. Többek között Mihai Hărdău oktatási, Anca Boagiu integrációs, Radu Berceanu szállítási tárcavezetőre irányították át ágyúikat. Monica Macovei sem fogják békén hagyni – döntöttek.

Egyelőere úgy tűnik, egyetlen személy fogja megúszni a PSD-hadjáratot, Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnököt meg akarják hagyni tisztségében. Ebbéli döntésükkel azt a látszatot kívánják megerősíteni, hogy céljuk nem a kormány megbuktatása.

Dan Voiculescu konzervatív pártelnök ugyanakkor bejelentette, az általa vezetett alakulat politikusai támogatni fogják a szociáldemokraták bizalmatlansági indítványait. (evenimentul zilei)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS