2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem kell a Temes megyei RMDSZ-nek Tőkés?

2007. február 24. 18:32, utolsó frissítés: 18:33

Az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnöksége elhalasztotta annak a megvitatását, hogy fogadják-e a szervezet tagjai közé Tőkés Lászlót. Amint megtudtuk, az eredetileg csütörtök estére tervezett gyűlést várhatóan hétfőn tartják meg.

Halász Ferenc, az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnöke a Nyugati Jelennek elmondta, nincs könnyű helyzetben az elnökség, mert ha elfogadja Tőkés tagságát, megszegi a szövetség alapszabályát, ha viszont elutasítja a kérelmet, magára haragíthatja a tagság egy részét. Halász az RMDSZ alapszabályának két cikkelyét is idézte. Az egyik szerint nem lehet tag, aki más szervezet tagjaként indul a választásokon; a másik szerint kizárható az a tag, aki a választások során az RMDSZ jelöltjeivel szemben indul.

Hasonló helyzet legutóbb Székelyudvarhelyen adódott, ahol a február 4-ére kiírt időközi önkormányzati választásokon Borbáth István, az RMDSZ korábbi frakcióvezetője függetlenként indult. Borbáth a Krónikának kijelentette: mindezt nem az RMDSZ ellenében tette. Márton Árpád, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője akkor azzal érvelt: az alapszabály csak a más pártok színeiben induló jelölteket bünteti, a függetleneket nem. (nyugati jelen, krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS