2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Autonómia-népszavazás Csíkban: bírság a tilosban plakátolásért

2007. február 26. 11:49, utolsó frissítés: 12:57

Két, az Erdélyi Magyar Ifjak csíki szervezete megbízásából plakátoló fiatalembert hallgattak ki és bírságoltak meg szombaton, miután tilosban ragasztották ki a következő napokban Csíkszéken is sorra kerülő népszavazással kapcsolatos információkat tartalmazó plakátokat.

Sógor Csaba RMDSZ-szenátor beszámolója szerint a két fiatalembert bekísérték a rendőrségre, ahol három órán keresztül hallgatták ki őket. A rendőrük kiabáltak, megpróbálták megfélemlíteni őket, nyilatkozatot irattak alá velük, illetve a rendőrségen önként megjelenő Bartis Erika területi EMI-elnökkel. Nem kijelölt helyen történő plakátolásért 25 RON büntetést kaptak, illetve a náluk levő 23 plakátot elkobozták.

A két fiatal Sógor Csabát értesítette az ügyről, aki Fekete Titusz városi rendőrparancsnoknál érdeklődött az esetről. “Nem tudom elfogadni a rendőrök azon módszereit, hogy kiabálással, megfélemlítéssel megpróbáltak ráijeszteni a három fiatalra” - nyilatkozott a szenátor, aki egyszersmind felkérte a plakátolókat, ezentúl az erre kijelölt helyeken plakátoljanak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS