2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyperces csenddel temetik a tüntetők a Tractorult Brassóban

2007. február 26. 15:29, utolsó frissítés: 15:29

Mintegy háromezer dolgozó tüntetett hétfő délben Brassóban, a prefektusi hivatal előtt. A sikertelenül privatizálásra kiírt Brassó megyei vállalatok, a Tractorul, a Rulmentul és a Nitramonia alkalmazottai a hivatal épülete előtt egyperces csenddel temették az üzemeket, gyertyákat gyújtottak és koszorút helyeztek az épület kerítése mellé helyezett koporsóra.

A skandált jelszavak: Tolvajok! Megöltétek a Tractorult! Egység! Le a kormánnyal! . A koszorú felirata: "Rátok szavaztunk, de kinyírtatok minket. A koszorút Románia kormányának ajánljuk". A három üzemnek egyaránt bizonytalan a helyzete – a Tractorul részvényesi közgyűlése pénteki döntése nyomán a vállalat csődeljárást kér maga ellen. Ezzel együtt az összes alkalmazottat elbocsátják.

Az állami privatizációs hatóság (AVAS) korábbi döntése ellentétes a közgyűlésével: eszerint csak 1573 dolgozót bocsátottak volna el az első körben, majd tovább 350 embert az elkövetkező hat hónapban. Az új döntés szerint egy hónapon belül minden Tractorul-os munkanélküli lesz. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS