2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu ismét a parlamentet kritizálja

2007. február 26. 16:42, utolsó frissítés: 17:40

"Az a benyomásom, hogy a parlament néha a törvényesség és az alkotmány fölé helyezi magát" – nyilatkozta Traian Băsescu hétfői, civil szervezetekkel tartott találkozóján. "Konzultációt kezdeményeztem az egyéni kerületes választási rendszerről szóló népszavazásról.

Alkotmányosan az elnök igénylését kéne prioritásként kezelni, de nem tudom, a parlament valóban így cselekszik-e" – magyarázta az államfő Cristian Pârvulescunak, a Pro Democraţia Egyesület vezetőjének, Victor Alistar-nak, a Transparency International romániai megbízottjának, Ioana Avădani-nak, a Független Sajtóért Központ (CJI), Andrei Oişteanu, a Társadalmi Dialógus Csoport (GSD) és Radu Nicosevici, az Advocacy Akadémia képviselőjének.

Băsescu azt is megemlítette, az egyéni kerületes választási rendszert bevezetni nem ideális megoldás, de véleménye szerint hozzájárulhat a politikai osztály általában vett "minőségének" javításához.

A szenátus és a képviselőház összevont házbizottságai múlt héten úgy döntöttek, csütörtökre tűzik ki a népszavazással kapcsolatos Băsescu-levél vitáját. A testületek arról is döntöttek, hogy az elnök felfüggesztését célzó PSD-PRM beadvány vitáját már egy nappal korábban, szerdán lefolytatja a T. Ház. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS