2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az osztrák standardok szerint modernizálja a BCR-t az Erste

2007. február 27. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

Több mint 200 új fiókkal bővítené a Román Kereskedelmi Bank (BCR) hálózatát az új tulajdonos, az osztrák Erste. A tervek között szerepel 50 üzletkötő központot létesíteni a kis- és középvállalkozások használatára. A modernizációs program mintegy 200 millió euróba kerül – jelentette be Nicolae Dănilă, a BCR-Erste igazgatótanácsi elnöke. A terjeszkedési tervek okán a korábban beharangozott masszív elbocsátási hullám elmarad.

Ebben az évben az alkalmazottak képzésére mintegy ötmillió eurót költ a bank; többek között az ügyfél-alkalmazott kommunikáción is javítani akar a BCR. Az Erste a bank kockázatkezelési rendszerén is javítani akar, és reformra szorulnak a pénzintézet belső elemzési és kontrolling osztályai, illetve az informatikai háttér is.

A bank tavalyi eredményeiről az elnök nem akart hétfő délutáni sajtótájékoztatóján beszámolni, mert az adatok csak március 1.-én lesznek nyilvánosak. Dănilă annyit elárult, hogy a profit körülbelül 40 százalékát osztalékfizetésre fordítják. Nevük elhallgatását kérő banki szakértől szerint a BCR tavalyi profitja megközelíti az egymilliárd lejt (295 millió eurót). (gândul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS