2020. június 4. csütörtökBulcsú
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană: karantént Băsescunak, mert megfertőzte a botrányokozás vírusa

2007. február 28. 14:16, utolsó frissítés: 14:16

A felfüggesztés révén "Traian Băsescu karanténba kerül, mert megfertőzte a botrányokozás vírusa, le kell húznia az útpadkára, mert elbódult a hatalomtól", jelentette ki Mircea Geoană az elnök felfüggesztését célzó dokumentum vitája során a parlamentben.

A PSD elnökének az a meggyőződése, ez az egyetlen módszer figyelmeztetni az államfőt arra, hogy sorozatosan megsérti az alkotmányos előírásokat. A pártelnök hol kezelésre váró betegnek, hol dühös hajóskapitánynak ábrázolta beszédében az államfőt.

"Mit lehet csinálni azzal, aki megrészegült a hatalomtól? Elveszed egy hónapra a hajtásiját", magyarázta Geoană. A pártelnök arra hivatkozott, vannak olyan politikusok, akik csak azért kavarnak vihart, hogy magukat állítsák be az egyetlennek, aki képes kimenteni a hajót a hullámverésből. "Traian Băsescunak az a kötelessége, hogy ne csináljon akkora vihart, hogy az egész hajó elsüllyedjen", fejtegette hasonlatát a pártelnök.

Geoană azt is kifogásolta, hogy az államfő nem jelent meg a szenátus és a képviselőház együttes ülésén, sőt nem is fejtette ki érveit levélben sem. A házszabály viszont kimondja: az elnöknek nem kötelessége résztvenni a plénum munkálatain, ráadásul az alkotmánybíróság még el sem bírálta az államfő ellen benyújtott folyamodványt. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS