2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Különbizottság vizsgálja Băsescu viselt dolgait

2007. február 28. 15:14, utolsó frissítés: 15:14

Vizsgálóbizottság létesítését szavazta meg ma kora délután a szenátus és a képviselőház együttes ülése. A Băsescu elnök feltételezett alkotmánysértéseit elemző testületet Dan Voiculescu, a konzervatívok (PC) elnöke vezeti. A parlament 258 igen, 76 nem szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a döntést. A testületnek legkésőbb március 21-ig kell lezárnia jelentését.

Voiculescu a döntést bejelentő sajtótájékoztatón kifejtette: személyesen senkinek semmi problémája nincs Băsescuval. A kijelentés azért nehezen hihető, mert az államfő szinte rögtön a 2004. novemberi választások után azért követelt előrehozott választásokat, hogy a PNL-PD pártszövetség megszabadulhasson az "erkölcstelen megoldástól", vagyishogy ne legyen szükség a PC beemelésére a koalícióba. A Voiculescu vezette alakulat tavaly december 3-án önként távozott a kormányból.

A vizsgálóbizottságnak 15 tagja lesz. Korábbi híradások szerint a parlamenti pártok nagyjából már délelőtt összeállították jelöltjeik névsorát – ahhoz képest annyi a változás, hogy a PSD eldöntötte: ötödik jelöltje Doru Ioan Tărăcilă, és a kisebbségi képviselők Ibram Iusein-t delegálják. Az RMDSZ végül Máté András jogászt, Kolozs megyei képviselőt jelöli; a PRM delegáltjai: Valentin Dinescu és Nicolae Iorga. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS