2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Külügyi anomáliák miatt reklamált Băsescu a kormányülésen

2007. február 28. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Nem teljesíti az ország külkapcsolati kötelezettségeit – hangoztatta Băsescu elnök a mai kormányülés megnyitásaként, melyet alkotmányos jogköreivel élve ő vezetett. Az államfő arra hivatkozva jelent meg a kabinet szokásos szerdai ülésén, hogy stratégiai fontosságú kérdések szerepelnek napirenden: a tudományos kutatás fejlesztése 2013-ig, és a környezetvédelmi törvénykezés módosítása az uniós elvárások szerint.

Az ülés kezdetén, két mondat elhangzása után Tăriceanu kormányfő félbeszakította az elnököt, közölve, hogy a sajtónak most szabad fotóznia. A kormányfőtitkár eközben a kabinet előrejelzési bizottságának brosúráit osztotta ki a kormánytagoknak. Az államfő ezután ismét átvette a szót, és tavaly márciusi kínai utazása kapcsán rótt fel valamit a kormánynak. Hogy pontosan mit, azt nem tudni, mert a sajtónak épp ekkor el kellett hagynia az üléstermet.

A kormányfő és az elnök között ellentét ismét nyilvánvaló volt: akárcsak a belügyminisztérium keddi évértékelőjét, úgy ma sem néztek egymásra – leszámítva Tăriceanut, aki egyetlen alkalommal rápillantott az államfőre a szemüvege fölött. A miniszterelnök a tudósítások szerint inkább a laptopjával foglalkozott; Băsescu szintén úgy tett, mint aki nem vesz tudomást a kormányfő jelenlétéről. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS