2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Publikus az összes érettségi vizsgafeladat

2007. február 28. 17:20, utolsó frissítés: 17:20

Nyilvános a tanügyminisztérium subiecte2007.edu.ro című oldalán a nyolcadik osztályos képességvizsga és az érettségi összes vizsgatétele. Megoldási javaslatok és javítókulcsok egyelőre csak a nyolcadikosok matematika tesztjéhez, illetve az érettségizők matematika, kémia és fizika vizsgáihoz érhetők el.

A legújabb oktatási reform keretében a minisztérium minden vizsgatantárgyhoz száz feladatsort állíttatott össze, melyek különféle variációkban gyakorlatilag az egész, a vizsgához megkövetelt tananyagra vonatkoznak. A tárca indoklása szerint azért volt szükség ennyi változatban publikálni a követelményeket, hogy ne legyen értelme kiszivárogtatni vagy ellopni a feladatokat. Mihail Hârdău tárcavezető külön figyelmeztetést adott ki, hogy csak a minisztérium szájtán közölt feladatsorok hivatalosak.

A tavalyi érettségi előtt azért tört ki botrány, mert egyes feladatsorokat pénzért meg lehetett vásárolni egy nappal a vizsga előtt. Hogy gond van az érettségi vizsgafeladatok őrzésével, az akkor derült ki, mikor a Gândul napilap újságírója magát megyei tanfelügyelőnek kiadva könnyűszerrel hozzájutott a hivatalos feladatsorokhoz, mert senki sem kérte fel a minisztérium épületében, hogy igazolja személyazonosságát. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS