2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem hajlandó változtatni stílusán és módszerein Băsescu

2007. február 28. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

Mai, a kormányülésen töltött munkanapjáról szóló beszámolójában mindössze zárásként tért ki Băsescu államfő arra, hogy mai együttes ülésén a szenátus és a képviselőház különbizottságot állított fel tevékenységének kivizsgálására.

Az elnök kifejtette: "Nem változtatok a hozzáállásomon akkor sem, ha valami bizottságok létesülnek a felfüggesztésem érdekében". Băsescu szerint elnökként nem hallgathatja el a politikai életben tapasztalt visszaéléseket, vagyis "nem lehet néma" – annak ellenére, hogy például a mai kormányülésen tett összes észrevételét – saját szavai szerint – "egytől-egyig támadásként értelmezték".

Az elnök ugyanakkor elismerte, a parlament teljesen szabad intézmény, mely ugyanakkor felelősséget visel döntéseiért. Sajtónyilatkozatában azt is elmagyarázta, miért nem jelent meg ma a parlamentben. Az államfő szerint a törvényhozás korábban nem viselkedett méltóképpen; példaként azt az ünnepi ülést említette, melyen az ő nyilatkozatával a T. Ház elítélte a kommunista diktatúrát. Az ülést a Nagy-Románia Párt botrányokozásra használta fel. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS