2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romania fabulouspirit: ez az új országimázs szlogen

2007. március 01. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

A külügyminisztérium megrendelésére, a GAV/Scholz & Friends reklámügynökség javaslata szerint a Romania fabulouspirit szókapcsolat lesz az új országimázs-szlogen.

Az ötletet Lucian Georgescu, az iroda egyik copywriter-főmunkatársa dolgozta ki, elmondása szerint két hónapnyi munka után. A Scholz & Friends bukaresti irodájának választása azért esett erre a szlogenre, mert a két szó – "fabulous" (mesés), illetve "spirit" (szellem) – angolul és románul hasonló hangzásúak. Az ötlet ára százezer euró volt. Georgescu elmondása szerint a szlogen "Románia egyértelmű külföldi beazonosítására szolgál, melynek elsődleges funkciója a román szellemiség üzenetének kommunikációja a külvilág felé".

A cég a kulturális minisztérium megbízásából az idei európai kulturális főváros, Nagyszeben imázsának kidolgozásával lett közismert. Valószínűleg ezért figyelt fel rá a külügyminisztérium, mely versenytárgyalás nélkül adott megbízást a cégnek. A szász város Luxemburggal együtt lett kulturális főváros

A külügyi tárca a tervek szerint országimázsra ötmillió eurót szándékszik elkölteni, főleg az EU területén. Miután a minisztérium megkapja a költségvetésből az erre szánt pénzt, versenytárgyaláson választják ki azt a két-három ügynökséget, amely a "fabulouspirit" szlogen köré építve belekezd egy több éven át tartó, a tervek szerint offenzív arculat-építésbe. (gândul/menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS