2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

IMAS: a PNG egy százaléknyira a PSD-től

2007. március 02. 12:25, utolsó frissítés: 12:25

A D.A. Szövetség kapná a szavazatok 43%-át, ha holnap parlamenti választásokat szerveznének – derül ki az IMAS februárban készített közvélemény-kutatásából. A PSD csak 17%-ot kapna, a PNG viszont 16%-ra erősödne, messze lekörözve ezzel a PRM 8%-át. Az RMDSZ (5%) a bejutási küszöbön áll, míg a PLD (4%), a PIN (2%) és a PC (1%) nem kapna a bejutáshoz elegendő szavazatot.

A politikusok bizalmi mutatója szerint továbbra is az államfő vezet: a megkérdezettek 51%-a bízik Traian Băsescuban, míg George Becali 40%-os bizalomnak örvend. A harmadik helyen megelepetésre Mihai Răzvan Ungureanu volt külügyminiszter áll 35%-kal. Mircea Geoanăban a lakosság 25, Călin Popescu Tăriceanuban 23%-a bízik – ez csak a hatodik és hetedik helyre elég a “bizalmi topban”.

Az optimizmus nem jellemző a megkérdezettekre: 49% szerint az ország rossz irányba halad, és 44% véli úgy, hogy jó irányba haladnak a dolgok. A kormányba vetett bizalom sem túl nagy: 35% véli úgy, hogy ez a kormány ugyanolyan, mint az előző, 30% tartja jobbnak és 29% rosszabbnak az előző, PSD-s kormánynál. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS