2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vekov: "Markón múlott, hogy még mindig nincs önálló egyetem"

2007. március 02. 18:16, utolsó frissítés: 18:19

Csak papíron érdekvédelmi szervezet az RMDSZ – írja Vekov Károly volt képviselő, a Nemzetépítő Platform elnöke az újságíróknak szétosztott nyilatkozatában. A szervezet "kizárólag azzal foglalkozik, hogy szűk csoportérdekeinek megfelelően mindenáron bennmaradjon a kormányban", írja Vekov, aki szerint e cél érdekében "szelektíven osztja szét az anyagi forrásokat".

A nyilatkozat felrója az RMDSZ-nek, hogy "nem állt ki egyértelműen és tevőlegesen a magyarság alapvető érdekei mellett" – ilyen például a székelyföldi autonómia. Vekov Markó szövetségi elnöknek rója fel azt, hogy "nem volt képes elérni, hogy valamilyen formában megoldódjék a kolozsvári egyetemen a karok, illetve az állami magyar tannyelvű egyetem kérdése". "Valójában az RMDSZ, pontosabban annak vezetősége visszaélt a magyarság bizalmával", áll a nyilatkozatban.

Vekov szerint a megoldás: reform, "helyre kell állítani a politikai sokszínűséget és a pluralizmust, érvényesüljön a szakszerűség, nem pedig a klikkhűség szerinti káderpolitika". Az egyszemélyes platform vezetője végül azt követeli, Tőkés kerüljön az eurparlamenti listán befutó helyre. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS