2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A KDNP-képviselő és a Nagytudású Bölcs Bagoly

2007. március 02. 19:17, utolsó frissítés: 19:18

Tanítómesével indított Nagy Andor, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője Semlyén Zsolt pártelnök üzenetét tolmácsolva: az egerek népe, mivel rendszeres támadások érik, elhatározza, felkeresi a Nagytudású Bölcs Bagolyt, adjon tanácsot.

– Nagytudású Bölcs Bagoly, eljöttünk hozzád, mert bajban vagyunk. Elmesélik a gondjukat – a bagoly gondolkozik, majd válaszol: – Nektek, egereknek sündisznókká kell válnotok, hogy megvédjétek magatokat. – Jó, jó, de hogyan? – így az egerek. – Hát azt nem tudom, én stratégiai tanácsokat adok!

A KDNP-képviselő elmondta még, Magyarország vonzereje kezd megszűnni, a romániai magyarok közérzete jobb, mint a magyarországiaké. „Mi magyarországiak három éve vagyunk EU-tagok, és már leszámoltunk azzal az illúzióval, hogy a csatlakozás megold problémákat. De ha az integráció nem is, az azzal megnyíló lehetőségek által valóban meg lehet oldani a problémákat.

Nagy felhívta a figyelmet a regionális együttműködés szerepére, figyelmeztetve, hogy ehhez önkormányzatokban erősnek kell lenni. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS