2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Programmódosító javaslatok: bekerülhet a tudásalapú információs társadalom konceptje

2007. március 02. 19:39, utolsó frissítés: 19:56

Hűen a tervezett időponthoz, pontban este 7 órakor került napirendre az RMDSZ programjának módosítása. A módosító javaslatok irányelveit Kötő József ismertette. Mint felszólalásából kiderült, vannak olyan jellegű módosítások, amelyek során egyes programpontok kikerülnek a szervezet programjából, ugyanis már teljesítették. Továbbá vannak olyan fontos módosítási javaslatok, amelyek az uniós csatlakozással módosult helyzetben váltak szükségessé.

Ilyen többek között az euróövezethez való csatlakozáshoz elengedhetetlen gazdasági fejlődés. A csatlakozást az életszínvonal javítására lehet a program szerint felhasználni, az integráció pedig társadalmi felzárkózást és jóléti csatlakozást kell hogy eredményezzen, „mely egyben biztosíthatja a szülőföldön való megmaradás és érvényesülés lehetőségét”.

Kötő fontosnak tartotta kiemelni továbbá az agrártámogatásokat, a strukturális alapokból lehívható pénzösszegek felhasználását.

Lényeges előrelépésként értékelhető ugyanakkor, hogy a tudásalapú információs társadalom konceptje bekerült az RMDSZ programjába, amely Nagy Zsolt javaslatára külön fejezet lett. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS