2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Érvek és ellenérvek az alapszabályzat-módosítások mentén

2007. március 03. 10:57, utolsó frissítés: 11:22

Azt kifogásolta Kerekes Károly képviselő, hogy az Operatív Tanácsból átalakuló, kibővített hatáskörrel rendelkező Szövetségi Állandó Tanács választások előtt rangsorolja a képviselő és szenátorjelölteket. Felszólalásában hangsúlyozta: ezt nem fogadja el.

Borbély László területrendezési és középítkezési miniszter az alapszabályzat-módosítások védelmében szólalt fel. Úgy véli, az 1993-ban elfogadott alapszabályzat jó, éppen ezért kevés módosításra szorul. Jó, hogy vannak platformok, pontosan azért, mert az RMDSZ nem párt - mondta.

A leendő Kulturális Autonómia Tanács kapcsán megjegyezte: „azt hittem, Bodó Barna gratulálni fog ehhez a módosításhoz. Hiszen ez az átalakítás a román és magyar társadalom felé egyaránt azt az üzentet hordozza, hogy jobban odafigyelünk a civil társadalomra”. Hozzátette: mindemellett a SZET utódja a korábbi szervezeti formához képest kibővült, hatásköre is nőtt.

Konklúzióként az alapszabályzatmódosító-javaslatok kapcsán, többek félelmére utalva, Borbély László leszögezte: „nem mennek el a tagok, hanem jönnek, és a választók is többen fognak jönni”. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS