2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Délelőtti hangulatkép az aradi kultúrpalotából

2007. március 03. 12:33, utolsó frissítés: 12:38

Reggel a sajtószoba kávés termoszát szétlapítottuk, a padlót elborította az egy liternyi langyos, tegnapi kávé. Szóval rögtön jókedvünk lett. Aztán megnéztük a tegnapi nézettségi statisztikáinkat, és azt láttuk, 5 százalékkal kevesebben nézték portálunkat, mint egy átlagos pénteki napon. Valóságos örömextázis lett úrrá rajtunk – még szerencse, hogy nincs mindennap RMDSZ kongresszus.

Több tucat küldött, úgy látszik, csak Markó Béla felszólalására volt kíváncsi az alapszabályzat-módosítás vitájában, mert miután az elnök végzett, szinte pánikszerű gyorsasággal hagyták el a kultúrpalota nagytermét. Ismét megélénkült a folyosói élet, gyors ütemben fogynak a szendvicsek a büfében. Bodó Barna, az Erdélyi Magyar Civil Szervezetek Szövetsége elnöke csalódott arccal járkál a palota előcsarnokában. Kántor Lajos, a Korunk főszerkesztője és Bálint-Pataki József, a Határon Túli Magyarok Hivatala elnöke komoly képpel beszélget a palota emeleti korlátjának dőlve.

A hallban két lány DVD-ket árul. Helyzetük teljesen reménytelen, nagyon unják. Veszünk tőlük egyet, aztán megnézzük, mi a címe: Bronzba álmodott magyar Golgota. Te jó ég! De nem baj, majd karácsonykor elajándékozzuk valakinek. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS