2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezután kétévente szerveznek kongresszust – Aradon galoppban letudták a napirendet

2007. március 03. 14:33, utolsó frissítés: 14:33

Elfogadta az RMDSZ 8. kongresszusa, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben ne csak négyévente, hanem kétévente hívják össze a testület legfőbb döntéshozatali szervét. Tisztújítás viszont továbbra is négyévente lesz. A módosítást az SZKT is támogatta, szerzője Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács alelnöke.

Az RMDSZ eddig feltűnően ritkán tartott kongresszust, legutóbb 2003 januárjában, Szatmárnémetiben ült össze a testület. Ehhez képest az Aradra összehívott tanácskozás pénteken egy negyedórával, a mai zárónapon várhatóan a kitűzött időkeretnél másfél órával hamarabb befejezi munkálatait. Az EP-küldöttek rövid beszédei alatt a terem jó egyharmada üres volt – a folyosón többen arról érdeklődnek, hol lehet felvenni az útiköltség-térítést.

A többi romániai párt esetében nem ritka, hogy akár félévente is összehívják hasonló fórumukat, hogyha helyzet van. A PSD például legutóbb tavaly decemberben tartott kongresszust. A vezető magyarországi pártok is igyekeznek gyorsan megszerezni döntéseikhez a tagság széleskörű támogatását – ez a közös elem a Fidesz és az MSZP politizálási módszertanában. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS