2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: az őrségváltást elő kell készíteni

2007. március 03. 15:09, utolsó frissítés: 15:20

„Bizarr lenne, ha most, megválasztásom után mást mondanék, mint választás előtt” – jelentette ki mosollyal az arcán Markó Béla régi-új RMDSZ-elnök, miután megköszönte a kongresszusi küldöttek bizalmát.

„Nehéz feladatom van. Több felszólalásban is szerepelt tegnap és ma, hogy a kongresszus bölcs. A bölcsesség jele remélem a további támogatásom is” – tette hozzá. Majd kifejtette, az elnökség komoly mércét állított számára, amikor a szavazási eredmények bejelentését megelőzően „ felmutatta az ifjú EP-képviselőjelöltek személyében a jövőt, míg Domokos Géza első RMDSZ-elnök személyében a múltat, a kezdeteket”:

„Azt vállalhatom, hogy nem felejtem el az indulást, amikor még úgy együtt voltunk, ahogy soha többé. Mindemellett kötelez a jövő mércéje” – ígéri Markó, aki szerint a kevés ellenszavazat azt bizonyítja, hogy az RMDSZ nem mutat fel alternatívát, illetve, hogy amit vállaltak helyes volt.

„De az őrségváltást elő kell készíteni. Az RMDSZ-ben mindekinek helye van, így helyes, így jó az egész magyar közösségünk számára” – zárta beszédét Markó Béla.

A régi-új szövetségi elnök megválasztásával és egypár határozat elfogadásával a kongresszus munkálatai végetértek; a zárófogadás négy órára van beharangozva. A tanácskozás két és fél órával hamarabb fejeződött be, mint az eredeti napirend. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS