2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pályázatot írnak ki az IT-stratégia végrehajtására, de még nem tudni, pontosan mikor

2007. március 03. 15:59, utolsó frissítés: 16:00

Ki fogja végrehajtani és mikorra azt az új IT-tematikájú programpontot, ami "az erdélyi magyar információs társadalom stratégia megközelítési dimenziói" címmel bekerült az RMDSZ programjába? Ezt a kérdést tettük fel Nagy Zsolt informatikai miniszternek, aki EP-listavezetekőként Markó Béla és Kelemen Hunor társaságában téjékoztatta a sajtót a 8. kongresszus zárása után.

A miniszter kifejtette: manapság az informatika és a számítástechnika "átszeli a mindennapokat", sem a közigazgatásban, sem más területen gyakorlatilag nem lehet meglenni nélküle. Nagy Zsolt elmondta: azt tervezik, hogy az eddigi eszköztámogatást – például számítógép-vásárlási vagy netkapcsolat kiépítésére szánt – "egységes stratégia" szerint átalakítják, többek között internetes tartalomfejlesztésre összpontosítva.

"A modernizációs stratégia végrehajtására pályázatot írunk ki, melyhez civil szervezetek, egyetemi kutatóműhelyek bekapcsolódását várjuk" – magyarázta az elképzeléseket a miniszter.

Mikor ismételten rákérdeztünk, mikor indul a végrehajtás, elmondta: a pályázati kiírásról most folynak a tárgyalások, vagyis elképzelhető, hogy heteken belül, még a tavasz folyamán publikus lesz. Ennél határozottabb időpontot nem tudott lapunkkal közölni: magyarázata szerint a részleteken még dolgozik a minisztérium közigazgatási apparátusa. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS