2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meneszti a TVR hírigazgatóját Tudor Giurgiu

2007. március 05. 11:48, utolsó frissítés: 13:24

Nincsenek pénzügyi gondjai a közszolgálati TVR-nek – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Tudor Giurgiu producer, az intézmény igazgatója. A múlt héten az írott sajtóban sorra jelentek meg tudósítások arról, hogy állítólag a TVR csődben van.

Ezzel együtt Giurgiu bejelentette: a tévének túl magasak a bérköltségei, így több munkatárstól is megválnak; többek közt Rodica Culcer hírigazgatótól. Az igazgató kollektív elbocsátásokat helyezett kilátásba április és június között. A főigazgató szerint túlórákra és pluszjuttatásokra tavaly 15 millió eurót költött a TVR. "Ez olyan, mintha virtuálisan még 260 embert alkalmaznánk", fejtette ki.

Elmondása szerint négyről hat lejre kéne emelni a villanyszámlával együtt fizetett tévéjárulékot, ami nélkül szerinte a TVR nem tudja ellátni közszolgálati feladatait.

Giurgiu cáfolta, hogy Culcernek politikai nyomás miatt kéne távoznia. Elismerte, hogy a BBC román nyelvű rádióadásának volt munkatársa eredményesen reformálta meg a hírszerkesztőséget, azonban menedzserként követett el hibákat. Az egyetlen konkrétum: az új reggeli műsor nem indult el a tervezett időpontban, január 29-én.

A TIFF filmfesztivál volt igazgatója elismerte, hogy követett el hibákat, mióta a TVR-t vezeti. Elmondása szerint tévedés volt "egyes középszerű embereknek bizalmat szavazni", másfelől túlhangsúlyozni a szerkesztéspolitikai reformot az intézményi háttér átszervezése ellenében. Giurgiu szerint hiba volt nem kellőképpen kivizsgálni az előző vezetés gazdálkodását. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS