2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozs megyében telepedhet meg a Nokia

2007. március 07. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Kolozs megye egyik legnagyobb befektetését valósíthatja meg a következő években a finn Nokia cég. A nagyvállalat terveit tegnap ismertette Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök. Elmondta, a világ vezető mobiltelefon-gyártója 15 ezer munkahelyet létesítene Kolozs megyében.
Marius Nicoară, a Kolozs Megyei Tanács elnöke szerint a Nokia mintegy 200 millió eurós befektetéssel hozna létre egy mobiltelefongyárat és egy kutató-fejlesztő központot.

A tervek szerint a Nokia a Kolozsvártól 25 kilométerre északra, az E576-os út mentén fekvő Zsuk község mellé tervezett Tetarom 3 ipari parkban építené fel új gyárát. A vállalat Kolozs megyei letelepedése azonban még nem tekinthető ténynek: Nicoară szerint a végső döntést a beruházásról március 20-áig hozzák meg, a finn világvállalat ugyanis más helyszíneket is vizsgál.

Az egyeztetések hónapok óta zajlanak, és Nicoară szerint a kormány anyagi támogatására is szükség van ahhoz, hogy a cég számára megteremtsék a befektetéshez szükséges kedvező feltételeket. Erről a tanácselnök hétfőn egyeztetett a miniszterelnökkel, és 30 millió eurót kért a kormánytól a Nokia-beruházáshoz szükséges százhektáros terület közművesítésére. Cornelia Trif, a tanács szóvivője szerint emellett egyeztetni kell arról is, hogy a cég megvásárolná, vagy pedig bérelné a szükséges területet. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS