2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein: nem Gheorghe Funarral fogtam össze

2007. március 07. 11:59, utolsó frissítés: 11:59

Nem Gheorghe Funarral fogtam össze a ciános bányászati technológiák betiltását célzó törvénymódosítás ügyében. A tervezetet eleve nem úgy képzeltem el, hogy ketten Funar szenátorral nyújtsuk be. Fontosnak tartottam azonban, hogy azt minél többen támogassák – pontosított Eckstein-Kovács Péter.

Az RMDSZ-es szenátor kifejtette: az általa kidolgozott tervezethez minél szélesebb támogatást keresve kérte fel valamennyi Kolozs megyei szenátor kollégáját, hogy írják alá a kezdeményezést.

Kezdetben valamennyien egyetértettek a kezdeményezéssel. Vasile Dâncu szociáldemokrata szenátor külföldön tartózkodik, ezért nem került még rá az aláírása a dokumentumra, de ismeri annak tartalmát, és amint hazatér, alá fogja írni. Norica Nicolai liberális szenátor viszont visszatáncolt: a szöveg láttán úgy döntött, mégsem írja alá az Eckstein-Kovács Péter javaslatát. A negyedik Kolozs megyei szenátor, a nagy-romániás Gheorghe Funar viszont aláírta.

Így történt meg, hogy a javaslaton egyelőre csak az RMDSZ és a Nagy-Románia Párt szenátorának aláírása szerepel. Funar vasárnapi nyilatkozatában elismerte ugyan, hogy a tervezetet az RMDSZ-es kollégája dolgozta ki, de arról hallgatott, hogy annak benyújtását a kezdeményező valamennyi Kolozs megyei szenátor támogatásával képzelte el. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS