2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másfél évtized: az ifjúsági közéletről szóló kötetet mutattak be

2007. március 07. 14:46, utolsó frissítés: 2007. március 08. 10:46

Bemutatták a tegnap délután a magyar ifjúsági élet főbb történéseinek összefoglalóját, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által elkészített Másfél évtized című interjúkötetet. A könyvben a jelen ifjúsági, illetve politikai életére is kiható konfliktusokról készült interjúk olvashatók azokkal a diákvezetőkkel, akik az elmúlt 15 évben meghatározó szerepet töltöttek be az ifjúsági szférában.

– Azt a visszajelzést kaptuk az interjúalanyoktól, illetve azoktól, akik közelebbről ismerik a romániai magyar ifjúsági életet, hogy a kötet korrekt, egy-egy esemény kapcsán minden fontos szereplőt és álláspontot megszólaltat – mondta a bemutatón Zilahi Imre, a kötet szerkesztője.

Kiemelte: az alanyok az interjúk során nem mai fejjel, hanem akkori elképzeléseik tükrében tálalták a történéseket, és nem csináltak titkot abból, ha inkább egyik vagy másik féllel tartottak. „A MIT ideológiailag jobbra helyezhető, de csak akkor, ha elfogadjuk, hogy az RMDSZ egy baloldali szervezet” – mondta a szerkesztő.

A bemutatón Sándor Krisztina MIT-elnök kedvcsináló gyanánt frappánsabb részleteket olvasott az interjúkból, illetve néhány interjúalany – Mátis Jenő, Veres Valér, Kovács Lehel, Kasza Tamás – személyesen is részt vett a beszélgetésben azokkal az újságírókkal együtt, akik a 22 interjút készítették: Valkai Krisztina, valamint a Transindex munkatársai, Bakk-Dávid Tímea és Bálint B. Eszter.

A kötetet pénteken, március 9-én 17 órától Csíkszeredában is bemutatják a Városháza tanácstermében (Vár tér 1. sz.). (tudósítónktól)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS